Ontspannen opvoeden – doe’s normaal!

Delen:

Samen een kindje krijgen is heel bijzonder. Meestal geweldig mooi, en altijd erg uitdagend. Die kleine uk verandert zo’n beetje alles in je leven. En in je relatie. Maar hoe ben je een goede papa of mama?

Als het om opvoeden gaat, weten papa’s en mama’s het meestal beter dan alle andere. De meesten vinden dat ze het zelf aardig doen. Over andere papa’s en mama’s zijn ze een stuk kritischer. Hun kinderen zijn brutaal, asociaal, stiekem of ongehoorzaam. Nee, die ouders….

Toch ontmoet Elianne Ister in haar werk veel papa’s en mama’s die bang zijn om te falen. Sommigen zijn zelfs ronduit overtuigd tekort te schieten in de opvoeding van hun prinsjes of prinsesjes.

Ouderschap is vermoeiend en uitermate stressvol, zo blijkt. Veel papa’s en mama’s zijn bezorgd over het feit dat hun kind opgroeit in een samenleving die verhardt en steeds agressiever wordt.

Het (ontbrekende) zelfvertrouwen, de psychische en lichamelijke gezondheid, de schoolcarrière en (later) het maatschappelijk succes. Opvoeden lijkt steeds ingewikkelder. En papa’s en mama’s blijken geen superhelden.

Bent u als papa of mama bang voor onbeschofte, ongezonde en ongelukkige kinderen?  Volg dan de adviezen van Elianne…

U kunt hier Elianne Ister – Ontspannen opvoeden downloaden als pdf.

Elianne Ister Ontspannen opvoeden

  • De auteur, Peter Paul J. Doodkorte, is als senior-adviseur verbonden aan Vondel & Nassau, een landelijk werkend adviesbureau voor sociaal domein en overheden

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *