Van toegevoegde waarde zijn; De kracht van het sociale wijkteam

Delen:

 

Keynote-lezing als dagvoorzitter van het 2de congres “De Kracht van het sociale wijkteam” (20 mei 2014 | ReeHorst, Ede | www.wijkteamcongres.nl). 

Het congres was gericht op gemeentelijke beleidsdiensten, uitvoerende organisaties en professionals binnen gemeenten, WMO, welzijn, onderwijs, jeugdzorg, GGZ, gezond-heidszorg en transitie-managers.

Toelichting
Gemeenten willen vraag en aanbod van hulp en zorg dichter bij elkaar brengen. Hierbij wordt zoveel mogelijk de eigen kracht van burgers benut. Het idee is dat die burgers een actieve bijdrage leveren aan oplossingen voor zowel hun eigen wel en wee, als dat van de samenleving.

De sociale wijkteams (ook wel buurtteams, sociale teams en interventie teams genoemd) richten zich op individuele en collectieve vragen van burgers uit de buurt. Het doel hiervan is het bieden van een beter op elkaar afgestemde dienstverlening aan burgers die het alleen niet redden.

De sociale wijkteams zijn dus een belangrijke schakel tussen de vraag en het aanbod van hulp en zorg.

Tijdens dit congres informeerden ervaren sprekers op inspirerende wijze over prangende onderwerpen en vragen rondom sociale wijkteams. Ook kwamen er ervaringen aan bod: wat gaat goed en wat zijn de beren op de weg voor gemeenten en zorgaanbieders?

Naast een informatief programma bood dit congres de mogelijkheid om nieuwe relaties te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen met collega-professionals.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *